tse-tse-art
galerie voor hedendaagse Afrikaanse kunst

Ojomo Portus

Ojomo Portus is een Belgische beeldhouwer en schilder van Nigeriaanse afkomst. Hij werd geboren in Ife-Nigeria in 1952.

Hij studeerde monumentale kunsten aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen (BelgiŽ) en aan het Instituto Allende in San Miguel Allende (Mexico). Hij is gespecialiseerd in murale schilderkunst, murale reliŽfs, stedelijke beeldhouwwerken, brandschilderen en mozaÔek. Zijn schilderijen vertonen abstracte en figuratieve elementen zoals maskers en dierenfiguren. De sfeer is spiritueel en mystiek, de kleuren sterk en vibrerend. Zijn werk vertoont zowel invloeden van het hedendaagse westen als van de traditionele Afrikaanse waarden.

Diverse exposities in BelgiŽ en Nederland. Werken in officiŽle en privť verzamelingen.

Motivatie:

ďKunst is een creatie. CreŽren is verlangen. Het verlangen naar innerlijke vrede met mijzelf en met de wereld is zeer krachtig. Ik poog op een poŽtische wijze met mijn schilderijen de morele en emotionele zijde van de menselijke natuur uit te beelden. Ik gebruik onvermijdelijke themaís zoals geschreeuw, plezier, liefde, haat, leven, dood, spijt, pijn, verdriet, vreugde, enzomeer.Ē
Ojomo Portus.

Commentaar:

ďThe paintings are delightfull. There exists a cadence of color, energy, and a spontaneous exuberance for the medium that is captivating and visually exciting. The organic and instinctive style, fluid and visceral in presentation reveals a heightened understanding of structure and composition and expresses emotional tenor. Wonderful work!Ē Angela Di Bello Ė Director of the Agora Gallery, New York and Editor in Chief of ARTisSpectrum Magazine.

officiŽle website

terug naar overzicht